Australian Open

Zondagavond 18 januari was ik met de Interstate FireFly Expressservice, een luxe touringcardienst  tussen Sydney en Melbourne, aangekomen in Melbourne op het centraal station aldaar. Net als op alle vliegvelden was ook hier een hotel-zoek-service aanwezig en was ik rond 20.30 uur klaar voor een weekje tennis en al wat meer.

Na het ontbijt maandagochtend zag ik in de diverse stadsgidsjes die in het hotel verkrijgbaar waren, dat Melbourne Park, zoals het tenniscomplex nu heet, midden in het vrij kleine centrum van de stad lag en besloot ik om dan vandaag ook gelijk maar langs te gaan om alvast een beetje sfeer te proeven en wegwijs te worden.Camera

Er was op het Federation Square, een gezellig plein met allerlei terrasjes en een groot TV scherm met daarop de hele dag live tennis van dat moment, ook een informatiestand van de AusOpen ( foto ) en van daaruit kon je ook nog een paar haltes mee met de gratis tramshuttle naar het tennispark.

Ik had via de website, www.australianopen.com  in oktober al kaartjes gereserveerd voor de dinsdag in de Rod Laver Arena en op donderdag voor de Vodafone Arena. Deze lagen maandag inderdaad keurig klaar bij het afhaalloket voor de internetreserveringen en dat gaf een tevreden gevoel.

De wedstrijden op dinsdag begonnen om 10.00 uur op de bijbanen en om 11.00 uur stond de eerste partij voor de  Rod Laver Arena (foto) gepland. Naast de twee hoofdbanen waren er nog twee zogenaamde ‘showcourts’; de Margret Court Arena en Showcourt 3 en verder nog een 15-tal kleine banen, waarop die dag de drie Nederlanders Dennis van Scheppingen, Raemon Sluiter (foto) en Martin Verkerk (foto) in actie zouden komen. Er was heel veel ‘oranje’ aanwezig op het park en bij Sluiter zelfs vijf Nederlanders  in een Feyenoord-shirt.

Helaas kon geen van drieën zijn wedstrijd winnen en was alleen Sjeng Schalken nog over na de eerste ronde.

In het grote stadion heb ik tussendoor dan ook nog naar o.a. Venus Williams (foto) en Lleyton Hewitt (foto) zitten kijken.

Woensdag ben ik niet in de buurt van Melbourne Park geweest, maar wel natuurlijk op het grote scherm in de stad af en toe een paar minuten naar wat wedstrijden zitten kijken.

Voor donderdag had ik dus kaartjes voor de Vodafone Arena (foto) en op die dag speelde o.a. Roger Federer, Venus Williams en het als eerste geplaatste herendubbel Bryan/Bryan.

Behalve delen van die wedstrijden ben ik op veel op de andere banen geweest en speelde Tim Henman op baan 3 (foto) .

Ook waren er een aantal banen gereserveerd om te trainen en daar trof ik Sjeng Schalken aan die samen met zijn trainer zijn service aan het oefenen was (foto). Hij wist nog niet op welke baan hij vrijdag zou kunnen spelen, maar gaf mij wel zijn handtekening op mijn ticket.

Toen ’s avonds rond 19.00 uur de baanbezetting voor vrijdag bekend was gemaakt, zag ik dat hij op baan 3 zou spelen en die valt onder de bijbanen en daar waren nog kaartjes voor beschikbaar voor die dag en heb die dus alsnog gekocht.

Hij was de derde partij die dag die voor baan 3 gepland stond en tijdens de tweede wedstrijd ( die van Amelie Mauresmo ) stroomde de tribune al aardig vol met oranje-fans (foto) die een goed plaatsje wilde hebben voor later.

Het werd een leuke pot waarin Sjeng na drie set-points tegen in de eerste set toch nog vrij gemakkelijk in 3 sets won.

Toen ik later weer over het park liep zag op het grote bord met alle tussenstanden dat in de Rod Laver Arena ondertussen Andre Agassi bezig was tegen Thomas Enquist. Natuurlijk wilde ik daar ook wel even bij zijn en ben tijdens één van de wisselingen stiekem naar binnen geglipt en heb nog ruim een set kunnen zien.

Verder waren er op de bijbanen allerlei leuke dubbels aan het spelen en viel er nog veel te genieten.

Nou, dit was even in het kort een weekje Melbourne voor mij. Het was echt prachtig om er bij geweest te zijn en een belevenis om niet snel te vergeten. Zelden heb ik zo een goed verzorgd sportevenement meegemaakt, van het openbaar vervoer, de informatievoorzieningen in de stad, de schoonheid van het park tot de klantvriendelijke ticketcontrole, het enthousiasme van de honderden medewerkers en niet als laatste de prachtige topsport voor een betaalbare prijs.

Kortom; Australië is inderdaad “No worries, mate”

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s