USA

Er zijn natuurlijk heel veel mogelijkheden om een land te kunnen bereizen en om een land als de Verenigde Staten van Amerika te zien heb je natuurlijk niet genoeg aan drie weken, maar ik wilde toch een poging wagen om op z’n minst een deel ervan te gaan ontdekken.

De voor mij de meest tot de verbeelding sprekende steden zijn behalve New York toch ze- ker Los Angeles, San Francisco en Las Vegas en dat moest toch binnen deze drie weken te doen zijn. Dit verslag is in eerste instantie alleen bedoeld om het daadwerkelijk verplaatsen van de ene naar de andere stad te beschrijven. Om alle activiteiten van deze reis in één verslag te beschrijven is bijna onmogelijk en moeten de bijbehorende foto’s dan maar voor zich laten spreken.

 

Op 16 mei vertrok ik met alleen een vliegticket van Air France op zak richting L.A. , het begin- en eindpunt van deze reis. De overstap in Parijs verliep perfect en ook de 11 uur durende vlucht naar L.A. was echt een hele rustige.

 

Rond 15.00 uur plaatselijke tijd stond ik buiten op het vliegveld van L.A. en met één van de aanwezige particuliere busdienstjes ben ik richting Union Station, het ‘centraal’ station van L.A. gereden. Op het historische stationnetje voor zien van antieke zitjes en balie’s vond ik ook een moderne hotelinformatiezuil en was een hotel in de buurt snel gevonden.

Op 21 mei was de doorreis naar Las Vegas gepland en naast het vliegen, was de Greyhound busdienst de enige mogelijkheid om daar te kunnen komen. Het was een tocht van ruim vijf uur dwars door de woestijn. De enige stop was na ongeveer 2,5 uur bij een truckerplaats en dat was ook de eerste keer dat ik geconfronteerd werd met de hitte die me te wachten stond in Las Vegas. Op het station in L.A. had ik al kennis gemaakt met een Koreaanse jongeman ( die ook de foto heeft genomen ) en tijdens de rit werd er natuurlijk veel over Guus Hiddink en het WK gepraat. Het Greyhound station in Las Vegas bevindt zich Downtown, maar gezien de temperatuur had ik weinig zin om nog lang te gaan zoeken naar een hotel of motel en heb dan ook snel iets gereserveerd en ben van daaruit de rest van de week richting Strip met de bus gegaan.

 

Weer een jaar ouder ging de reis op 28 mei verder. Volgens mij heb je bij het traject Las Vegas – San Francisco sowieso maar één keus van transportmiddel en dat is het vliegtuig. Een enkeltje met United Airlines kostte $158,= , maar het was dan ook ideaal. Ik koos voor de middagvlucht die om 13.30 uur vertrok en om 15.00 uur in San Francisco aankwam. Het was werkelijk een verademing om in SF uit het vliegtuig te stappen; heerlijk koel en rustig. Ook hier was een hotelinformatiezuil in de aankomsthal beschikbaar en afgaande op de plaatjes leek het Essex Hotel mij wel leuk en was redelijk geprijsd.

 

Aangezien mijn vliegticket een retourtje L.A. was moest ik op 2 juni ook weer terug naar Los Angeles om op 3 juni van daaruit terug te vliegen naar Amsterdam. De Amerikaanse NS, Amtrak, biedt op een aantal lange trajecten speciale treinroutes aan als alternatief op het vliegtuig. Eén van de routes is de spoorlijn langs de westkust van Seatle in het uiterste noordwesten tot Los Angeles, de zogenaamde CoastLiner. De totale reisduur bedraagt ongeveer 30 uur en het stukje San Francisco- Los Angeles ongeveer 12 uur. De trein rijdt door een bergachtig landschap tot aan Santa Barbara en vanaf daar langs de oceaan tot aan L.A. Het zijn voor Nederlandse begrippen luxe treinen met veel beenruimte, slaapwagons, een restauratiewagen en snackbar. Ook een wagon met alleen glas en draaistoeltjes speciaal om van de omgeving te kunnen genieten was aanwezig. Keurig op tijd arriveerde de trein om 21.00 uur op het Union Station in los Angeles en tijdens de rit had ik al gebeld met het hotel van de eerste week en om 22.00 uur was de driehoek compleet.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s