Miami

Een retourtje Miami met martinair: € 269,=

Het weer is er lekker, dus een leuke bestemming voor een weekje vluchten voor de Hollandse winter.

Via internet alvast een hotelletje geboekt en dat bleek een goede keus te zijn.

Miami is verdeeld in twee delen: Het stadsdeel op het vaste land van Florida ofwel Downtown en een hele lange landtong waar alle hotels en strandtoeristen naar toe gaan. Bij deze landtong heb je dan ook weer de keuze voor het noordelijke deel of het zuidelijke deel: South Beach. Dit laatste is het beste gedeelte met alle mooie stranden en het Art Deco District.

Het hotel Parisian lag precies op de scheiding van North- en South Beach, dus niet in de drukte, maar toch overal dicht bij.

Je stak de straat over en liep zo via één van de toegangspaadjes het strand op.

Het was er nog lekker rustig, omdat in januari het toeristenseizoen nog moet beginnen.

In het hotel zat iemand in een soort vvv-kantoortje die allerlei uitstapjes en huurauto’s of i.d. kon regelen en al gauw was ik goede maatjes met hem. Ik wilde een keer een fiets huren en een dagje naar de Everglades en dat kon hij allebei wel regelen.

Fietsen in Miami is nou niet bepaald populair. Je kan langs het langgerekte strand fietsen of over het fietspad wat gedeeltelijk langs South Beach loopt, maar verder is het niet echt fietsvriendelijk. Ik besloot het toch te proberen en kwam zo o.a. terecht op Star Island. Een eilandje in de baai tussen de landtong en het vaste land waar een stuk of 20 ontzettend grote villa’s staan van o.a. Gloria Estefan, Julio Iglesias en andere celebreties. Het eiland is alleen toegankelijk via een brug met daarop een slagboom en bewakingshuisje. Aan de bewaker vroeg ik of  ik even een rondje over het eiland mocht fietsen en dat was geen probleem. Bij elke auto die je ziet rijden probeer je een glimp op te vangen van een beroemdheid, maar helaas heb ik niets kunnen ontdekken.

De dagtocht naar de Everglades was zeker de moeite waard. Het is onvoorstelbaar dat je nog geen 20 km buiten Miami zo de moerasgebieden van Florida in rijdt. Met Safaritours als touroperator reed de bus naar één van de wildparken. Daar stapte men over op een propellorboot die een hels kabaal maakt en vaar je voor je gevoel over ondergelopen weilanden met overal waar je kijkt riet.Op de voor de schipper bekende plekjes vaart hij zachter om je de kans te geven een aligator ( geen krokodil in Florida ) te zien en te fotograferen. Ik had het geluk om twee volwassen en één baby aligatortje te zien.

Aansluitend is er nog een aligatorshow met een parkwachter die dingen vertelt over de historie van de Everglades en de aligator en wat tijd voor een drankje of een broodje aligator-burger ( echt waar ), waarna je om ongeveer 17.00 uur weer ‘thuis’ bent

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s