Madrid

Voor een paar honderd euro vlieg je tegenwoordig al aardig binnen Europa op de betere lijndiensten.

Zo ook met Iberia naar de Spaanse hoofdstad: Madrid.

Tijdens zo’n stedentrip loop je altijd ongemerkt tientallen kilometers en goede schoenen zijn dan ook geen overbodige luxe. Bij aankomst in het hotel en het uitpakken van mijn tas kwam ik echter tot de pijnlijke conclusie dat ik twee verschillende sportschoenen had ingepakt. Gelukkig wel een linker en een rechterschoen, maar na een dag met deze schoenen door de stad gelopen te hebben, en het gevoel hebbende dat iedereen naar je belachelijke vergissing kijkt, restte mij niets anders dan maar ergens een paar nieuwe goedkope, eventueel wegwerpschoenen te kopen voor de rest van de week. Maar ook dit was geen succes, want om op nieuwe schoenen zoveel ineens te gaan lopen zorgt ook voor open hielen en bloed in de schoenen. Dus het meeste van deze week heb ik daarna dan ook maar op mijn slippers gelopen: Heerlijk luchtig en zeker geen blaren.

Mijn eerste doel was de wedstrijd van de Koninklijke Real Madrid tegen een poolse club in de voorronde van de CL. Het prachtige Bernabeu stadion ligt midden in de stad en bij een metrostation, dus dat was snel gevonden. De toegangskaartjes leek me ook geen probleem, want het was een voorrondewedstrijd en uit was er ook al gewonnen, dus het zou zeker niet uitverkocht zijn. Buiten het stadion een paar rondjes gelopen toen mijn oog viel op iemand die gewoon kaartjes gratis liep uit te delen. Tot op de dag van vandaag weet ik nog niet waarom, maar ik kreeg één zo’n kaartje en zat echt op een plaats waar je normaal toch zeker € 40,= voor betaald.

madrid

De wedstrijd was meer dan het aanzien waard en alle sterren speelden: o.a. Beckham, Ronaldo, Zidane en Figo. Het stadion is echt heel groot met vier of vijf ringen en het was weer de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, dus ik denk dat ze het publiek wilden laten zien dat ze er weer klaar voor waren.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s