Buenos Aires

Het begon allemaal met het KRO programma Goudmijn, waarin ik de reportage zag van Cora Beijersbergen over haar initiatief, project, idee of hoe je ook wilt noemen om met een oog op een steen een stukje van de wereld mee te kunnen beleven.

Ik kreeg deze steen van haar mee, afkomstig uit Malawi en met een korte uitleg wat de bedoeling was ging ik richting Argentinië, meer specifiek naar Buenos Aires.

Bij aankomst op het vliegveld moest mijn trolley door de scanner van de douane en de beambte veerde op en ik moest mijn koffertje openen. Blijkbaar was hem iets opgevallen op de scanner. Er zaten sowieso alleen maar kleren en toiletartikelen in en dus denk ik dat het de steen was die hij meende te zien als verdacht voorwerp.

De steen zat ergens midden in de koffer tussen de kleren en de beambte kon hem niet zo snel vinden; ging terug naar zijn scanner, keek nog eens goed en gaf het maar op; ik mocht door.

Na ongeveer een week op allerlei fantastisch leuke, gezellige, indrukwekkende en gewoon mooie plekjes geweest te zijn vond ik een locatie waarbij het gelijk klikte; hier moest de steen gaan liggen.

 

De oude haven van Buenos Aires, Puerto Madero,  is geheel heringericht en onderverdeeld in 4 oude ‘dokken’ zoals ze genoemd worden waarbij de hele kade, zeker een kilometer lang aan beide kanten heel gezellig is voorzien van allerlei restaurantjes, leuke bankjes een driemaster als museumboot en dat alles met een heerlijke zonnetje maakt dit plekje heel bijzonder en kun je daar heerlijk ontspannen en de rust vinden of de drukte van de stad even ontsnappen.

 

Het terras van één van deze restaurantjes was afgezet met een omheining van een aantal grote plantenbakken en de onderkant van deze plantenbakken waren rekken, gevuld met stenen.

 

Zoals wij ook graag ‘onder de mensen ‘ willen zijn voor gezelligheid, sociale contacten en steun, vond ik dat Cora’s steen uit Malawi ook het recht had om in zo’n vreemd land ‘ onder de stenen ‘ te mogen zijn.

 

Mocht er ooit iemand dit lezen en in de buurt zijn: Hij ligt vooraan op het lange stuk en kijkt richting de dokken, het water, de boot en naar alle goed gehumeurde, vrolijke en blije mensen die daar elke dag langs lopen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s